Despre piele

Cum trebuie etichetată încaltamintea?

Post Title

Ce trebuie să conţină eticheta? Eticheta trebuie să conţină numele şi/sau firma producatorului, adresa producatorului, tara de origine, mărimea, instructiuni de folosire şi pastrare.Pe etichetă trebuie, de asemenea, să se indice materialul principal din care este confectionată partea de deasupra, captuseala si talpa încaltamintei. Acest lucru poate fi făcut fie prin folosirea unor pictograme (simboluri), fie prin exprimare în cuvinte.

Eticheta trebuie sa fie atasata la cel putin unul din pantofii dintr-o pereche. Poate fi pe ambalaj, dar trebuie sa apara, de asemenea, si pe pantof. Daca sunt utilizate pictogramele, unul dintre vânzatori trebuie sa ofere clientului explicatii despre aceste simboluri. Pictogramele trebuie sa fie suficient de mari astfel încât sa poata fi vazute si întelese.

Pictogramele de mai jos din coloana 1 ajuta la identificarea fatei, a captuselii si acoperisului de brant si, respectiv, a talpii exterioare a pantofului iar cele din coloana a 2-a la materialele utilizate la confectionarea încaltamintei, simbolizând piei cu fata naturala, alte materiale, piei cu fata corectata, si, respectiv, textile.

Etichete

Producatorul sau a importatorul este responsabil pentru asigurarea etichetarea încaltamintei si pentru corectitudinea marcajelor. Persoana care vinde cu amanuntul are responsabilitatea de a se asigura ca încaltamintea pe care o comercializeaza este etichetata corect si în conformitate cu reglementarile în vigoare si, acolo unde este cazul, trebuie sa furnizeze o nota explicativa pentru afisarea pictogramelor. Persoana care vinde cu amanuntul poate lua informatii despre compozitia materialului direct de la producator sau importator.